dissabte, 12 de juliol del 2008

Pep Guardiola, cafè de Catalòmbia




Logotip Parque Nacional del Café
© Parc Nacional del Cafè

Colòmbia porta temps apostant fort pel turisme i, afortunadament, no tot és sol i platja.

Una de les iniciatives que enfatitzen el valor afegit cultural del país és el Parque del Café, una barreja entre parc d'atraccions i parc temàtic de la marca principal de Colòmbia: llur cafè.

Podria començar a parlar d'aquest magnífic parc i no pararia. Podria parlar de l'hermosíssim Pueblo Quindiano que hi han reproduït, de la Casa Campesina on t'espera un clon d'en Juan Valdés (o més aviat un majordom de nom "Suso Musgo") o d'un espectacle de música i dansa d'on vaig sortir amb un pensament: jo de gran vull ser paisa.


Secadora de café GuardiolaSecadora de cafè Guardiola © Hardatlivin'


Però potser la major de les sorpreses que m'hi esperaven va ser el Beneficiadero. És un recorregut on t'ensenyen els diferents passos necessaris pel cultiu i el•laboració del cafè i, dintre d'aquest itinerari, m'hi vaig trobar amb una mena de caldera amb un cartellet on hi deia guardiola: "Tambor rotativo para secar café por medio de aire caliente".


Pep Guardiola Pep Guardiola © Televisió de Catalunya
Recopilada per jaume_blg


Sí, guardiola, on guardem els diners. Igual que Pep Guardiola, actual entrenador del Barça. Per que sembla ser que Guardiola es deia el primer que va portar, no sabria dir d'ón, la primera d'aquelles màquines que feren servir per assecar el café a base de cremar el combustible que tinguessin més a l'abast.



© Blazonet


Aquest cognom és, justament, d'orígen català, concretament de Barcelona i amb tot un escut d'armes, compartit per 3352 d'altres catalans i 8923 espanyols. I, fins i tot, arreu d'Amèrica on sembla que Santa Marta (Colòmbia) és un dels llocs on més sovintejen.

Però, tornant al Parque del Café, us recomano de tot cor que hi aneu. És una visita que paga molt la pena i que millor és fer-la amb calma i sense presses per que no t'ho acaves pas en un dia per molt que corris. I encara més recomanable pels catalans que, com jo, gaudeixen del descobriment de la petja de llurs compatriotes arreu del món.

Per a més informació:
  • Futbol Club Barcelona
  • Blazonet (es) Experts en heràldica
  • Parc Nacional del Cafè (es)


    Ver mapa más grande